Zichtbaarheid is als ondernemer zó belangrijk. Als mensen niet weten wie je bent en wat je doet, dan zullen ze immers niet voor je kiezen. Ik ben ervan overtuigd dat succes pas komt als je zichtbaar bent voor de juiste mensen. En om zichtbaar te zijn moet je zowel online als offline laten zien wie je bent en je passie en kennis delen. Doe je dit met een duidelijke stijl, dan gaan mensen dit herkennen. Ze kunnen zich ermee identificeren en zullen sneller voor je kiezen.

Hoe zorg je er nu voor dat je zichtbaar bent?

Ik onderneem nu bijna zes jaar en ben eigenlijk pas de laatste jaren zichtbaar. In het begin nam ik niet de tijd om zichtbaar te worden en vond ik het vooral spannend. Maar dan kom je er niet. Soms moet je uit je comfortzone stappen en gewoon doen. Hoe zorg ik ervoor dat ik als persoon en als bedrijf zichtbaar ben?

 • Netwerken
  In mijn omgeving zijn veel netwerken en als je wilt kun je elke dag wel bij een businessclub, Open Coffee, BNI of ander netwerk aanhaken. Maar er moet natuurlijk ook nog op een andere manier gewerkt worden. Ik heb een aantal netwerken bezocht en heb er twee uitgekozen waar ik me prettig voel en waar ik nu regelmatig kom. Daarnaast ben ik in mijn freelance rol als netwerkcoördinator bij Makro Nijmegen veel met netwerken bezig. En ik organiseer een keer per maand de Open Coffee in Beuningen.
 • Social media
  Je kunt ook elke dag met social media bezig zijn. Ik ben op dit moment actief op LinkedIn en Instagram. Aan de hand van een contentkalender probeer ik een aantal posts voor te bereiden, zodat ik op vaste tijdstippen kan posten. Op die manier kan ik mijn socialmedia-activiteiten beter inplannen.
 • Drie kernbezigheden
  Binnen mijn bedrijf Gastvrije Evenementen heb ik heel duidelijk drie kernbezigheden: eventmanager, gastvrouw en verbinder / netwerker. Door goed te weten wat ik voor mijn opdrachtgever kan betekenen en vooral waar ik energie van krijg, kan ik veel duidelijker online en offline uitdragen waar ik voor sta. En waarom ondernemers vooral voor mij moeten kiezen.
 • Blog
  Mijn plan is om elke week een blog te schrijven. Een blog over de dingen die ik meemaak binnen mijn bedrijf, om expertise te delen of te vertellen over een locatie die ik heb bezocht. Kortom, een blog over datgene wat Gastvrije Evenementen zoal bezighoudt.

Ik zou het heel leuk vinden om in de comments te lezen hoe jullie over zichtbaarheid denken en wat jullie in volgende posts graag zouden willen lezen.

Tot volgende week!